Smaki

Śniadania

Śniadania w Agroturystyce u Teresy to przede wszystkim świeżość i różnorodność w formie bufetu szwedzkiego. Każdego dnia dokładamy wszelkich starań, aby przygotowane przez nas śniadanie dodało energii każdemu z Gości przed wyjściem w góry.
Od godziny 8:30 do 9:30 w naszej jadalni można posilić się pysznymi wędlinami, pieczonym schabem, karkówką, pasztetem, regionalnymi serami, swojskim jajkiem, różnorodnymi sałatkami, domową konfiturą, sezonowymi warzywami z ogródka oraz świeżym pieczywem, a także daniami na ciepło. Po śniadaniu można wypić pyszną aromatyczną kawę z ekspresu w ogrodzie i podziwiać uroki Beskidu Sądeckiego.

Obiadokolacje

Dla naszych Gości mamy w agroturystyce jadalnię oraz kącik kawowy gdzie można odpocząć po powrocie z górskich wędrówek, czy ze stoku narciarskiego.
Słyniemy z przepysznej domowej kuchni, gdzie nawet najbardziej wykwintny smakosz znajdzie coś dla siebie. Obiadokolację serwujemy od godziny 16:oo do 17:oo.
Obiadokolacja serwowana jest do stolika. Pierwsze danie to pyszna zupa, codziennie inna:
pomidorowa z ryżem, świeżym pomidorem i pachnącymi ziołami, żur z jajkiem i kiełbaską na serwatce, jarzynowa, domowy rosół, barszcz czerwony, grochówka, krem marchewkowy i inne. Drugie danie to różnorodne mięsa: tradycyjny schabowy, karkówka w sosie śliwkowym, pieczone udko, pyszny mielony z cebulką. Są również pyszne, ręcznie robione pierogi ruskie, z borówkami, kapustą, naleśniki z serem i jabłkiem, leczo z makaronem, a także ryba. Do tego dodatki takie jak ziemniaki puree, ziemniaki pieczone, ryż, kasza oraz różnorodność surówek. Przygotowujemy również dania wegetariańskie.

Słodkie desery

Na deser do obiadu podajemy domowe ciasto. Piernik, drożdżówka, szarlotka, ucierane z owocami, biszkopt z galaretką i inne. Dwa razy w tygodniu jest również sezonowy owoc. To radość dla każdego miłośnika słodyczy! Dopełnienim jest przepyszny domowy kompot oraz kawa z ekspresu.